Ik ben Henriëtte van den Berg en werk sinds 1 oktober 2017 als vrijwilliger bij de Dierenstee.
Ik was tot 2016 nog nooit in een asiel / dierenopvang geweest en dacht altijd dat een asiel het ergste was wat een dier kon overkomen.
Begin 2016 kwam aan die gedachte een eind toen ik met veel liefde Bubbel mee naar huis nam om hem een nieuw thuis te geven.

Vanaf dat moment zei ik : “als ik ooit werkeloos wordt ga ik in het asiel werken”.
In oktober 2017 was het moment daar en ik ben direct bij de Dierenstee aan de slag gegaan. Wat een dankbaar werk!
Ik werk in de ochtendploeg bij de katten dus na een rondje kroelen alles lekker schoonmaken en als een kat tussendoor aandacht vraagt, krijgt ie dat natuurlijk ook! Het is soms nodig om eerst wat nat voer te geven, ander kom je niet aan schoonmaken toe.
Op quarantaine is het altijd even kijken hoe een kat op je reageert. Zeker als ze net binnen zijn kunnen ze uit angst nog wel eens blazen of flink uithalen. Ik heb in al die tijd maar 1 keer een flinke nagel in m’n hand gehad. Maar het gebeurt ook wel eens dat een kat je been als krabpaal gebruikt.
Ik wordt altijd zo blij als een moeilijk plaatsbare kat ( door ouderdom, onzindelijkheid, niet sociaal of ziek) toch weer een nieuw thuis krijgt. Ook vaak verbazing als die leukerd, waar in mijn ogen niets aan mankeert, toch redelijk lang bij ons woont, zoals bijvoorbeeld die leuke Poffertje, Bo of Joep. Ik heb er ook een naamgenoot gehad.. wat een schat!

Ik heb in de tijd dat ik bij de Dierenstee werk flink wat favorieten gehad en hoop altijd nog eens iets te lezen over hen op de website, bij post geplaatste dieren. Het is ook altijd weer een mooi moment als je die ene kat die bang en onbenaderbaar is toch ineens kan aaien.
Ondertussen heb ik al weer ruim 1,5 jaar een nieuwe baan maar heb een weg gevonden om dit te combineren met de Dierenstee. Ik zou dit niet meer willen missen!
In de tijd dat ik dit schrijf zitten we middenin de Coronacrisis, dus aanpassen aan je kat als je thuis zit te werken….
Op dit moment ook minder diensten in de Dierenstee, veiligheid voor alles.
Vandaag was ik weer ingeroosterd, er zaten weinig katten, groot voordeel voor hen dat ik ze veel aandacht heb kunnen geven. Wat zijn een paar uurtjes in de week als je daar dieren mee kan helpen. En weet je? Het geeft mij een ontzettend goed gevoel iets van mijn vrije dag te besteden aan een goed doel. Je krijgt er zoveel liefde voor terug!